Je bekijkt deze pagina in het Nederlands. Houd er rekening mee dat al onze lessen en communicatie in het Engels zijn.

Hands-on aanpak

Leren door te doen

Een leven lang leren

Steeds nieuwe uitdagingen

Als je ons programma volgt zul je direct merken dat de lessen zeer intensief zijn. Er is veel te leren in maar 10 weken en de enige manier om dat voor elkaar te krijgen, is door te doen. Wij zijn ons er zeer bewust van dat urenlange colleges geen plaats hebben in een cursus als deze. In plaats daarvan wisselen we korte periodes van lesgeven af met oefeningen. Veel zelf doen dus, want daar word je snel beter van.

Je word steeds weer uitgedaagd om zelf uit te vinden hoe dingen werken voordat we onze oplossing geven. Zo zorgen we ook dat je goed uitgerust bent voor de toekomst. Zelfs nadat je geslaagd bent zal je leven vervuld zijn van continu leren en dat zal eigenlijk nooit ophouden. Technologie is altijd in ontwikkeling en het beste dat we je kunnen bieden tijdens deze cursus is dat je leert om zelf continu verder te leren.

Professionalisatie & Agile workflow

Aan de andere kant leren we je een professionele houding en werkwijze aan. Werken als developer in een team vraagt goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en kennis van de juiste tooling en processen. Onze docenten hebben jaren ervaring met het managen van development en product teams. De bedrijven waar onze graduates terecht komen hebben vaak veel profijt van de processen en de behendigheid in samenwerken die jij tijdens de bootcamp hebt geleerd. Dit geeft je een bijzondere voorsprong en dat maakt je extra gewild bij bedrijven en organisaties. Maar er is meer!

  • Plannen
  • Wireframing
  • Data Modeling
  • Testen
  • Code Reviews
  • Continuous Integration
  • Dagelijkse Standups

Cutting-edge technologie

Het beste van het nieuwste

Skills die je leert

Vaardig met complete stacks

Dit is waar jij als kersverse developer in je nieuwe job bij een nieuw bedrijf het meest aan zult hebben. We leren je de beste nieuwe technologie waar veel senior developers nog maar nauwelijks aan toe zijn gekomen - zeker niet zo intensief als jij er al mee gewerkt hebt. We stellen ons als doel om je technologieën, tools en toepassingen te leren die bedrijven over de hele wereld willen implementeren. Veel van die bedrijven missen de ervaring met deze nieuwe technologie, of de capaciteit om ermee aan de slag te gaan. Als nieuwe developer in het team breng jij zowel de kennis als de capaciteit.

Tijdens dit 10 weken durende intensieve programma, leer je complexe websites en zelfs multiplayer games te bouwen met databases, API's en moderne front-end technologieën. Ons hele curriculum is gebaseerd op full stack JavaScript. Daarbij heb je een goede workflow bij het werken in projecten: Code reviews en QA, standaard werkwijzen zoals TDD, basics van product development, UX, design, Domain modeling en samenwerken in teams met tools als Atom, Git, Github, CI en Slack.

Volledig Lesprogramma Academy

dag
1
HTML, Git & GitHub
Het Gezicht van een Website I

Je begint meteen met het bouwen van je eerste applicatie! Vandaag leer je hoe je HTML gebruikt om je website te structureren, hoe je Git gebruikt voor version control en hoe je je pagina online can publiceren met GitHub!

dag
2
CSS & RWD
Het Gezicht van een Website II

In CSS & RWD (Responsive Web Development) leer je hoe je je app can stylen, zodat users er zowel mobiel als vanaf hun computer gebruik van kunnen maken!

dag
3
JavaScript & de DOM
Interactieve HTML

JavaScript is uitgevonden om webpagina's interactief te maken, en dat is precies wat je vandaag gaat leren. Je gaat aan de slag met knoppen en formulieren en leert hoe je JavaScript kan gebruiken om om te gaan met user input.

dag
4
Presenting Data
Waar het allemaal om draait...

Naast het omgaan met user input, is het presenteren van data een van de belangrijkste functies van een front end application. Vandaag leer je hoe je JavaScript kan gebruiken om complex data zo te manipuleren dat je precies de data krijgt die je nodig hebt!

dag
5
Bouw een interactieve web app
Test je kennis!

Nu je alle basics onde de knie hebt, is het tijd om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen! Je gaat een nieuwe, complete front end applicatie bouwen, waar alles terugkomt wat je de afgelopen week hebt geleerd.

dag
6
OOP en imports
Learn advanced programming concepts

In Javascript kan je gebruik maken van de ideeën van Object Orientatie. Maar wat betekent dat eigenlijk? Vandaag leer je de basis omtrent Javascript Classes; wat ze zijn, hoe ze te gebruiken en hoe je ze zelf kunt schrijven.

dag
7
Functioneel JavaScript
Algoritmes en Tests

Leer algoritmes schrijven met modern en functioneel Javascript. Pure functies die geen data veranderen; andere delen van je applicatie hebben die data nodig in de originele vorm. Dit voorkomt bugs. Bugvrije code (kunnen) schrijven is de basis voor de aankomende lessen.

dag
8
Projectdag
Bouw een app

Kennis van algorithmes, OOP, en testen is alleen handig als je er gebruik van maakt. Vandaag bouw je software om deze geavanceerde concepten te verkennen.

dag
9
Data transformaties en testen
Fetch!

Leer om te gaan met een JSON REST API. Haal data op terwijl je meer leert over testen!

dag
10
Data en ES6
Laat maar komen

Ontdek meer over het ophalen van data en maak kennis met ES6!

dag
11
React Basics
De Introductie

Ontdek de SPA, state en props terwijl je allerlei applicaties in React bouwt.

dag
12
Componenten en Props
De volgende stap...

Leer alles over componenten en React-Forms, terwijl je nog bekender raakt met begrippen als state en props.

dag
13
Routing in React
Sla geen onbekende route in...

Werk met react-router en haal data op van een API. Ook leer je de verschillen tussen containers en views.

dag
14
React met Redux
Een Bron van Waarheid

Vandaag behandelen we Redux om de staat van je applicatie te beheren. Ook gaan we dieper in op begrippen als immutability en schrijven we functies zonder bijwerkingen, ook wel bekend als pure functions without side effects.

dag
15
Redux-Thunk
Tot hier en niet verder!

Leer hoe je data ophaalt uit een beveiligde API met behulp van JWT tokens en hoe je een log-in formulier maakt!

dag
16
Project Management & Advanced CSS
Productiviteit en stijl

Leer productief te zijn en te blijven als developer in grote projecten waar je samenwerkt met anderen of alleen. En tenslotte leer je geavanceerde, maar onderhoudbare manieren om design te implementeren in je projecten met onze CSS best practices.

Projectweek

dag
17
REST APIs en SQL
Databases en Backend development met NodeJS

Leer RESTful APIs bouwen met het populaire Express framework. Verbind alles met een PostgreSQL database om data op te slaan.

dag
18
Full Stack Web Development
Waar Front-end en Backend samen komen

Leer je React UI (front-end) en Express APIs (backend) te verbinden om schaalbare, full stack applicaties to bouwen met NodeJS.

dag
19
APIs en Logins
Veiligheid voorop!

Leer meer over logins en APIs

dag
20
Advanced SQL & Deployment
Haal het beste uit je database

Leer krachtige queries schrijven in je database om data bij te werken, te aggregeren, en tot leven te brengen. Verder leer je naar hoe je je app online kan zetten.

dag
21
Security
Hoe zorg je dat je niet gehackt wordt?

Leer veel voorkomende security issues in web applicaties te voorkomen, herkennen en te misbruiken. Ethisch hacken!

dag
22
TypeScript I met Express
Typed backend code

Je leert typed JavaScript code te schrijven met TypeScript om solide, betrouwbare en snelle APIs te bouwen.

dag
23
TypeScript II Geavanceerde APIs
TypeORM, Routing Controllers, en Class Validators

Leer de laatste technieken als het gaat om bouwen van fully typed APIs zonder momentum te verliezen in het schrijven van type definitions.

dag
24
Full stack labs
Bring it all together

Combineer een TypeScript backend app met een React frontend.

dag
25
Advanced SQL
Atomic transactions en geavanceerde PostgreSQL queries

Leer het meest te halen uit relationele databases. Gebruik slimmere queries om je apps snel en responsive te houden in deze moderne tijd waarin uitgebreide applicaties steeds meer realtime worden.

dag
26
GraphQL
The king is dead. Long live the king!

REST is dood, tenminste dat zeggen sommige ontwikkelaars. Of dat nou zo is of niet, er is al iets nieuws: GraphQL!

dag
27
React Native
Native iOS en Android

Bouw native mobiele applicaties en zie hoe makkelijk het is met deze introductie met React Native.

dag
28
UX design
Het gaat om de user!

Leer de verschillende aspecten van het bouwen van een app voor specifieke gebruikers.

dag
29
Multiplayer Games
The ultieme challenge

Zet de benodigde architectuur op om met je team te beginnen met het bouwen van multiplayer games.

dag
30
Laatste Hackathon
En de winnaar is...

De tijd is gekomen om een multiplayer game te bouwen en online te zetten. Laat zien wat je geleerd hebt tijdens deze laatste uitdaging!

Projectweek

Opdrachtweek

Real World Project Week

Afstudeerweek

Ervaringen van Studenten

Attila Aranyiwas een student

Codaisseur is a super intense and challenging way to get into the coding business, everyone who attends has to be well prepared. I was not... and I felt it. It was basically trying to catch up for 10 weeks, but I was a determent student and I'm a generally curious guy who is really into coding, so I survived. I know I still have a long way to go, but luckily I am working already as a Junior Full Stack Dev. so I learn while I am working on fun projects. Thanks all that to Codaisseur and my colleges who hired me. To future students: Learn Java...

Isabella Brookeswas een student

There are times where I found it super frustrating and tedious, but I did have prior experience. I found the later parts of it invaluable. Especially teamwork and realising I could help more junior developers. I really enjoyed my time here and made wonderful friends.

David Kumruwas een student

Having had an almost life-long interest in computers and software, getting accepted into the traineeship program was an exciting opportunity to meet like-minded people, and to learn about real-world programming practices. With their interactive classes about the latest technologies, and by organizing fun group projects, Codaisseur ultimately helped me turn a hobby into a career.

Open Avond

Meer data...

Het moment om al je vragen te stellen.

Share this page